Alfredo Lagos

Concert

Dimarts, 1 d’agost de 2017
22:00 h – Teatre Auditori de L’Hospitalet de l’Infant

Comparteix:

Biografia

Guitarrista concertista flamenc, nascut a Jerez (Cadis).

D’entre els seus nombrosos projectes, enregistraments i col·laboracions cal destacar la seva participació en l’espectacle “La luz, el júbilo y la melancolía”, dels productors Isidro Muñoz i José Luis Ortiz Nuevo, juntament amb una jove Estrella Morente, al Teatro de la Maestranza de Sevilla, l’any 2002. Des d’aquell moment col·labora amb les principals figures flamenc, des de Miguel Poveda a Enrique Morente —amb qui fa l’enregistrament de la banda sonora de la pel·lícula “Iberia” de Carlos Saura, a partir de la suite d’Isaac Albéniz—. És guitarrista habitual de Carmen Linares, José Mercé i Israel Galván i ofereix concerts de guitarra clàssica amb el professor del Conservatori de Sevilla Antonio Duro, amb obres de Granados, Falla o Albéniz. L’any 2013 enregistra l’obra “Fandango del Padre Soler” per a la pel·lícula Una rosa para Soler juntament amb la pianista clàssica Rosa Torres Pardo.

Ha sigut guardonat amb varis premis de la crítica especialitzada, entre ells “Guitarrista revelación” y “Mejor guitarrista” als premis “Flamenco Hoy”. Actualment gira amb el seu concert “Punto de Fuga”, presentant el seu primer disc homònim (Universal Music 2015).

Guitarrista d’ampli registre, ha col·laborat en discs amb Gloria Gaynor i Ute Lemper, entre d’altres, esdevenint per a molts crítics un dels guitarristes més complerts del panorama actual, amb una visió de la guitarra que reuneix sensibilitat, creativitat i tècnica. En paraules del premi Cervantes J.M Caballero Bonald: “Lagos denota una sensibilidad y técnica realmente admirables. En él se combina a la perfección la escuela clásica jerezana con las tendencias más vanguardistas del instrumento nacional..”