Anders Clemens

Taller d'improvisació guitarra

Dimecres, 24 de juliol de 2019
Dijous, 25 de juliol de 2019
10:00 h a 12:00 h
Sala Bonet Castellana

Obert a tots

Comparteix:

Biografia

Nascut a Oslo (Noruega) el 1976. Va començar a tocar la guitarra a l´edat de 12 anys.

Es gradua al Koninklijk Konservatorium de la Haia (Holanda) al 1999. L´any 2000, becat pel ministeri d´afers exteriors d´Espanya, es trasllada a Barcelona on completa els estudis de postgrau a l´Escola d´Arts Musicals “Luthier” amb Àlex Garrobé i Sadahiro Otani com a professors obtenint la qualificació de Cum Laude.

A més, amplia la seva formació rebent màster classes de guitarristes internacionalment coneguts com David Russel, Marco Smaili, Marco Socías, Fernando Rodríguez, Manuel Barrueco i John Williams entre d´altres.

Ha estat guardonat en diversos certàmens internacionals de guitarra com L´Infanta Cristina-J. Guerrero (Madrid), el José Tomàs (Petrer- Alacant), Julian Arcas (Almeria) i L´Alhambra (València). Encara que fou el Certamen Internacional de guitarra Andrés Segovia (Granada, 2003) el que li va obrir les portes a una carrera internacional com a solista. Des de llavors ha ofert concerts a països com Noruega, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Àustria, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, França, Itàlia, Espanya, Kazajistan, Corea del sud i Brasil. Actuant tant com a solista com en conjunts de cambra i amb orquestra, on cal destacar la interpretació del Concierto de Aranjuez sota la batuta de Juanjo Mena i la Filharmònica de Oslo.

Anders Clemens ha estat convidat als festivals més importants de Noruega (Bergen, Stavanger, Oslo, Raros, Gloger, Vestfold), al Jeju music Isle festival en Corea del Sud, Al Festival de Guitare Vila de Grasse (França), al Tampere guitar festival (Finlàndia) i a la setmana de la guitarra Vila de Petrer. En aquests festivals ha col·laborat també impartint màster classes i tocant en conjunts de cambra amb solistes com Mark Kaplan, Denise Djokic, Jean ferrandis, Isa Gerricke, stig Nilsson, Thomas Kjekstad i Solve Sirgerland entre d´altres.

Artista de la discogràfica Nordicsound ha enregistrat cinc Cds fins ara: Romanza 2003, Sonates 2005, Records de Tàrrega 2008, Sor Selected Works 2011 i Cavatina 2013.