Carles Trepat

Master Classes

Divendres, 27 de juliol de 2018
10:30 a 17 h – Centre Cultural Infant Pere

Concert

Diumenge, 29 de juliol de 2018
20:00 h – Teatre Auditori Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant

Comparteix:

Biografia

Nascut l’any 1960 a Lleida, Carles Trepat va iniciar els estudis de guitarra amb Jordi Montagut. El 1976 va assistir a l’últim curs que va donar Emili Pujol a Cervera. També va estudiar amb Eduardo Sainz de la Maza, Alberto Ponce i José Tomás. Amb José Tomás va col·laborar en diversos dels Cursos Internacionals de Música de Vila-seca i Denia, i va ser professor de guitarra, durant més de cinc anys, al Conservatori Professional de Música de Vila-seca.

Ha guanyat prestigiosos premis i reconeixements internacionals i ha actuat al Wigmore Hall i Queen Elisabeth Hall de Londres, Sala del Conservatori Chaikovsky de Moscou, La Maestranza de Sevilla, participant en els Festivals de Granada i Cadaqués, Temporades Ibercàmera i Palau 100 de Barcelona, etc. Com a solista ha col·laborat amb les orquestres Ciudad de Granada, Solistes de Zagreb, Philarmonique de Montpellier, English Chamber Orquestra, I Musici… amb els directors Leopold Hager, Josep Pons, García Asensio, Neville Marriner, etc.

La seva obra “Homenatge a Baden Powell” va ser premiada en el Carrefour Mondiale de la Guitare de Martinique de 1994. Ha publicat diversos CD amb obres de Mompou i Quiroga i “El Albaicín”, que comta amb el primer enregistrament d’una peça de la “Iberia” d’Albéniz per a guitarra sola. La seva última gravació “Granados-Llobet, 100 anys d’un viatge” ret homenatge al gran compositor lleidatà i al seu amic i primer transcriptor per a guitarra de la seva música, Miquel Llobet.

Carles Trepat interpreta habitualment amb guitarres històriques d’Antonio Torres, Joseph Pagés, i Conde Hermanos.