Col·lectiu Free't

Concert familiar

Sound Painting

Divendres, 23 de juliol de 2021
4 sessions de 50 min.
10:00 h, 12:00 h, 17:00 h i 19:00 h – Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

 

Reserva prèvia i pagament*
Preu: 3 €
-12 anys: Gratuïta
* Online del 24 de maig al 18 de juliol de 2021.

Comparteix:

Concert vivencial on escoltarem i viurem la música des del cos i el moviment, utilitzant la improvisació i el llenguatge Soundpainting.

Una manera diferent de viure la música.

Projecte del Col·lectiu Free’t amb la col·laboració del guitarrista Israelí Yeonathan Shachar.

Tant els músics del Col·lectiu Free’t com el solista convidat, són especialistes en improvisació i composició en temps real. Tenen diferents backgrounds, que vénen de la formació clàssica i del jazz.

Conjuntament creen ambients sonors i harmonies on la guitarra n’és la solista principal i dialoga amb els altres instruments i amb les melodies de la veu. A més a més tot l’ambient sonor interactua amb la dansa de la ballarina Maria Mora i de les propostes de moviment col·lectives. Creant en definitiva, una música que s’escolta, es veu, es toca i es mou.

COL·LECTIU FREE’T

Grup d’artistes de diferents disciplines que basa el seu treball en la improvisació i en el disseny d’espectacles i concerts tenint en compte les noves maneres d’interactuar amb el públic i d’experimentar l’art en viu.

Investiguem amb la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la interacció entre les diferents disciplines i fent participar al públic dels processos creatius.

Una de les eines que utilitzem per a les nostres creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multi disciplinar de composició en viu. Aquest llenguatge és après i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; comprèn més de 1.200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

Yeonathan Shachar

YEONATHAN SHACHAR (guitarra)

Guitarrista, compositor, intèrpret i soundpainter italo-israelià amb seu a Tel Aviv, Israel. Com a intèrpret i instrumentista, el treball de Yeonathan Shachar es centra en la interpretació de la música contemporània, el jazz i la intersecció de la composició i la improvisació.

Yeonathan es va llicenciar a Berklee College of Music de Boston, on va estudiar a Mick Goodrick, Philip Wilson i Greg Hopkins, entre d’altres. És el líder i fundador del Zerco Ensemble i és un participant actiu de la comunitat de música contemporània a Israel.

Arnau Millà

AUNAU MILLÀ (direcció)

Músic, Soundpainter i pedagog. Fundador i director artístic del Col.lectiu Free’t. De formació clàssica, S’especialitza en “Música contemporània i experimental” a la Universitat ArtEZ d’Holanda i en “Composició Electrònica i sonora” a l’IDC de la Universitat Pompeu Fabra. Com a creador, desenvolupa projectes que enllacen diferents llenguatges artístics amb la composició en viu i la improvisació, sempre a la recerca de connexions entre les persones i l’hàbitat en el qual coexisteixen. En el darrer any, ha dirigit projectes de Soundpainting i improvisació a col·lectius artístics de músics i ballarins, tant a nivell professional com pedagògic a Catalunya, Itàlia, Japó, Alemanya i Taiwan.

Joan Sancho

JOAN SANCHO (violí)

Títol superior de violí i música de cambra al Conservatori Superior Municipal de Barcelona i postgrau al Conservatori del Liceu de Barcelona. Mestre diplomat en especialitat musical per la Universitat de Lleida. Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat amb diverses formacions orquestrals de cambra i simfòniques del país. És membre titular de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida des de la seva creació. Membre fundador de l’Orquestra de Cambra de la Noguera i del Quartet Prysma. És professor de violí al Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida i membre del Col·lectiu Free’t.

Maria Mora

MARIA MORA (dansa)

Ballarina i professora. Després d’acabar el grau mitjà al Conservatori de Música de Lleida, comença els estudis de dansa al 2006 a la ciutat de Tarragona amb el programa d’estudis Artemis Dansa. El 2007 viatja a Brussel·les i estudia el mètode de moviment Axis Syllabus durant 6 anys, formantse amb Baris Mihci i Frey Faust; n’és professora certificada. Paral·lelament es forma en dansa contemporània a Jette Studio, Hybrid Studio i la Raffinerie a Brussel·les. Immersa en el Contact Improvisació des de fa 8 anys. Treballa la improvisació contemporània amb el Collectif En Transit a Brussel·les i a Lleida amb el col·lectiu Entrebancs. Membre fundador de l’associació Mou-lo de Contact Improvisació de Lleida. Ensenya Axis Syllabus a Lleida i Celrà.

Rafel Esteve

RAFEL ESTEVE (contrabaix)

Neix a Alcoi (Alacant). És professor de contrabaix al Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida i Escola Municipal de Música de Sant Boi de Llobregat. És membre actiu de l’Orquestra de Cambra Catalana i de l’ Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. En nombroses ocasions ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Genís Bages

GENÍS BAGÉS (bateria)

Va iniciar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Flix, amb divuit anys es va traslladar a Barcelona per estudiar al Taller de Músics. Amb vint-i-un anys va ingressar a l’ESMUC realitzant l’especialitat bateria jazz i música moderna on va tenir l’oportunitat de realitzar un intercanvi amb el Conservatori de Viena. Alhora va mantenir una intensa activitat musical compartint escenari amb músics com Marco Mezquida, David Mengual, Marcel·lí Bayer, Marcel Bagés, Xavi Torres… Posteriorment es va traslladar a Berlín on hi va viure durant dos anys formant part de l’escena musical de la ciutat. Actualment resideix a Lleida on desenvolupa diversos projectes i dóna classes a l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà.

Maria Àngels Cuevas

MARIA ÀNGELS CUEVAS (veu)

Cantant, va néixer a Ginebra i va créixer en un ambient artístic intens. Els seus pares eren artistes lírics. Guanya el concurs de la Fundació dels Joves Músics Suïssos, obté una beca de la Fundació Internacional de piano «CIEM Mozart» que li permetrà d’estudiar amb el professor Fausto Zadra. Seguint amb pràctiques de perfeccionaments amb Victor Merzanov, professor al Conservatori de Mosca, i Jean-Claude Pennetier, professor al Conservatori Nacional Superior de París. El 2010, crea amb Elidan Arzoni (actor i director d’escena): “Viatge al cor de l’ànima espanyol”, un espectacle que alia poesia i música. A Maria-Angeles li agrada experimentar la fusió de la música amb la poesia, la dansa i la imatge. En el seu recorregut de descobriment de nous horitzons sonors i artístics va a treballar amb el compositor suís Domingo Barthassat.