Concert

Cloenda

Diumenge, 28 de juliol de 2019
20:00 h a 22:00 h – Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

Anticipada: 10€
Taquilla: 12€

Comparteix:

Biografia

Cor Ciutat de Tarragona

Neix l’any 1983 per iniciativa d’un grup de tarragonins vinculats a la cultura musical i sota els auspicis de l’Ajuntament de la Ciutat. Ha estat dirigit per Francesc Llongueras, Montserrat Ríos, des del 1987 i fins el passat mes de juny, per Josep Prats. El setembre de 2018 enceta una nova etapa dirgit per Xavier Pastrana. Ha comptat amb l’assessorament vocal de, entre d’altres, M. Dolors Aldea, de Charo García i Jordi Ricart.

El seu repertori inclou música de tots els temps, des de la polifonia renaixentista fins a l’estrena d’obres contemporànes i música popular. En l’àmbit simfònic-coral també ha interpretat molts oratoris (Bach, Mozart, Händel, Beethoven, Verdi, Fauré, Orff, Casals…) amb la col.laboració de diverses orquestres (Camerata XXI, Camerata Mediterrània, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra del Conservatori de Vilaseca, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès) i mestres (Lászlo Heltay, Edmon Colomer, Xavier Puig, Jordi Casas, Fernando Marina, Robert King, Antoni Ros Marbà, David van Asch, Fernando Eldoro, Néstor Andrenacci…)

El Cor Ciutat de Tarragona ha ofert concerts a tot Catalunya (entre d’altres al Palau de la Música Catalana, a l’Auditori Nacional de Barcelona, al Fòrum de les Cultures, a l’Auditori Enric Granados de Lleida…) i a diversos llocs d’ Espanya (Pais Valencià, Astúries, Sevilla, País Basc, Galícia…) així com a Portugal, Anglaterra i França. També ha estrenat diversos muntatges poètic-musicals: Ja que tot passa… sobre textos del poeta Rainer Maria Rilke, sota la direcció escènica de Josep M. Mestres i Alma Ausente amb textos del poeta granadí F. García Lorca, dirigits per Pepa López.

Per tal de fomentar la pràctica coral a la ciutat, ha aixoplugat sota el seu patrocini i dins de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona, diverses agrupacions: El Cor Infantil “Els Rossinyols”, el Jove Cor de Tarragona i el Cor Adagio. Tots ells i amb l’ambició de projectar la seva activitat als ciutadans tarragonins, organitzen cada tres anys un festival coral internacional: Setmana Cantant de Tarragona, que ja ha adquirit un gran prestigi en l’àmbit coral internacional en les set edicions realitzades (1997, 1999, 2002, 2005, 2008, 2011, 2014 i 2017).

Xavier Pastrana

Després d’obtenir el títol superior de guitarra, Xavier Pastrana se centra en l’estudi de la direcció i la composició. Durant aquest estudi passa pel mestratge de reconeguts directors com Pierre Caó, Frieder Bernius, Jorma Panula o Salvador Mas, afegits als professors U. Lajovich i S. Pironkoff de la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena. En el camp de la composició deu la seva formació al mestre Manel Oltra amb qui estudia també orquestració.

Durant la seva carrera, li han estat encarregades obres simfònico-corals des d’entitats com l’Escola Municipal de Música de Tarragona o l’Escola Coral de l’Orfeó Català, entre d’altres. Així mateix, ha obtingut diversos premis de composició en els “Premis Ciutat de Reus de Composició de Corals Infantils” o el premi de composició “Orfeó Manresà”.

Passada una etapa com a sotsdirector de l’Orfeó Català i del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, és nomenat director del Cor Sant Esteve de Vilaseca i, més tard, del Cor Lieder Càmera, amb qui desenvolupa la seva carrera durant els anys 2008 a 2013. Amb aquests cors ha fet diversos enregistraments per a Catalunya Música, Televisió de Catalunya, TAC12 i els segells Columna Música, Música Global i La Mà de Guido.

Actualment centra la seva activitat artística en l’Ensemble O Vos Omnes i el Cor Ciutat de Tarragona. Recentment, Xavier Pastrana ha estat finalista en el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Nino Rota” celebrat a Matera (Italia).

Anabel Montesinos

La guanyadora més jove (a l’edat de 17 anys) del Concurs Internacional de Guitarra Francisco Tàrrega en Espanya, es una figura líder de la guitarra clàssica en tot el mon. Guanyadora de uns altres importants concurs de guitarra com el Michelle Pittaluga, Cita di Alessandria, en Italià i l’Andrés Segovia a España, Anabel Montesinos ha realitzat concerts por tot el planeta, va fer el seu debut en el Carnegie Hall l’any 2011, ha ofert concerts varis veces en la sala Tchaikovsky de Moscou, i ha actuat com solista amb orquestres com la Filharmònica de Torino-Italia, Filharmònica de Oulu, Finlàndia, la Filharmònica de La Habana -Cuba, Filharmònica de Moscou-Rússia, etc. Ha enregistrat per el segell Naxos, i el seu primer CD va ser elegit com part del programa de música per vols intercontinentals de la línia Aérea British Airways. Anabel Montesinos es també ciutadana d’honor de la ciutat de Solero, a Itàlia.