Per Arne Glorvigen
Pablo Martorelli
Estudi de Dansa M. Carmen Gallardo

Concert Cloenda

Tango

Diumenge, 25 de juliol de 2021
20:00 h a 22:00 h – Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

 

Anticipada*: 8€
Taquilla: 10€
-12 anys: Gratuïta

+65 anys: Anticipada 6€ i Taquilla 8€

* Anticipada a taquilla: 19 i 20 de juliol, de 18 a 20 h.
* Anticipada online: del 24 de maig al 18 de juliol de 2021.

Comparteix:

Biografia

L’Estudi de Dansa Mª Carmen Gallardo és un centre de dansa ubicat a l’Hospitalet de l’Infant des del passat mes de juliol de 2019.

L’Estudi continua amb la tasca de l’anterior escola del municipi  “Escola de Dansa Montserrat Sotero” que va instaurar  la dansa a l’Hospitalet de l’Infant formant a més d’un miler d’alumnes durant quaranta-tres anys (1976-2019) i que ha representat la dansa del nostre municipi per tota la província i ha organitzat i participat en mes d’un centenar d’actes relacionats amb la cultura de la dansa del nostre poble.

Mª Carmen Gallardo ha estat formada a la escola del municipi, participant en tots els actes organitzats per l’escola durant més de vint-i-cinc anys com a ballarina i professora els darrers  divuit anys. Al 2016 passa a ser directora de l’escola Montserrat Sotero i presidenta de l’Associació cultural Sempre en Dansa, una associació cultural sense ànim de lucre de l’Hospitalet de l’Infant.

En la actualitat pertany a l’Associació de Dansa de les comarques de Tarragona i és directora del nou Estudi de Dansa del municipi, mantenint la trajectòria , valors i forma de fer dansa de la Montserrat Sotero,  una DANSA ACCESSIBLE A TOTHOM .

PER ARNE GLORVIGEN

Per Arne Glorvigen és un dels principals bandoneonistes contemporanis.

El seu primer contacte amb aquest instrument va ser a l’edat de 25 anys, després de llicenciar-se a l’Acadèmia Estatal de Música a Oslo i traslladar-se a París, on va conèixer al mestre de bandoneón argentí Juan José Mosalini.

Després d’estudiar amb Mosalini i després de diverses estades a Buenos Aires, Glorvigen va començar la seva activitat com a bandoneonista professional. En la seva trajectòria artística van influir sobretot les llegendes del tango com Piazzolla, Pugliese i Salgán, així com una profunda amistat amb el poeta Horaci Ferrer.

 A més d’interpretar música de tango, Glorvigen va extendre el seu repertori de bandeó tocant de tot, desde la música barroca, klezmer, pop i música contemporània. Compositors com Willem Jeths (Holanda), Bernd Franke (Alemania), Henrik Hellstenius (Noruega) i Luis Naon (Argentina / Francia) li han dedicat concerts. Entre els seus socis musicals es troben artistas com Nicolas Altstaedt, Natalie Clein, Marie-Pierre Langlamet, Göran Sölscher, la formació  Tango for 3, els Leipziger, Delian, Maxwell, Apollon Musagète, el quartet de corda Alban Berg, la Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Staatskapelle Dresden, Komische Oper Berlin, la BBC Symphony Orchestra, Liverpool Philharmonic, Orchestra Giuseppe Verdi Milano, les orquestres filarmòniques d’Oslo, Estocolm, Gothenburg, Malmö i Copenhagen, l’Orquestra Nacional Rusa, els Solistes de la Orquestra Nacional de Paris i l’Orchestre National de l’Ile de France.

No obstant, el seu soci més important ha estat el violinista Gidon Kremer, amb el qui va gravar 4 CDs i va oferir un centenar de concerts per tot el món. Actualment, col·labora principalment amb els membres del Trio Glorvigen: la violinista Daniela Braun i el contrabaixista Arnulf Ballhorn.

A més de tocar en concerts, Per Arne Glorvigen també ha realitzat espectacles còmics.

Tras perfeccionar-se a París amb Eric Tanguy (composició) i Guillaume Connesson (orquestació), Glorvigen actualment es dedica cada cop més a la composició, i les seves obres s’interpreten a tota Europa. Entre les composicions encarregades per a les temporades 2019/20/21 destaquen obres per a la Filarmònica d’Oslo, el Quartet Apollon Musagète i l’Arctic Sinfonietta.

Al febrero de 2019 va estrenar el seu primer CD amb composicions pròpies, “París, Buenos Aires, Chicago”, en el que intervenen el violoncel·lista Andreas Brantelid i l’Orquestra de Cambra de Noruega.

Gravacions per als segells discogràfics Simax, Auvidis, Nonesuch, Sony Classical, Teldec, EMI Classics i Deutsche Grammophon.

PABLO MARTORELLI

Neix el setembre de 1985 a Mar del Plata (Buenos Aires, l’Argentina). Comença els seus estudis musicals amb el guitarrista Alejandro Bongelli, qui li proporciona les primeres nocions d’harmonia aplicada a la guitarra.
Posteriorment pren classes amb Jorge Gorosito i ingressa en el Conservatori Municipal de Música «Luis Glanneo» de la ciutat Mar del Plata com a estudiant de guitarra clàssica amb la professora Marina Gaeta.

L’any 2001 es trasllada a Barcelona, on estudia harmonia i guitarra moderna amb el guitarrista i arranjador Benjamí Palomar. Ingressa en el Conservatori de Música «Josep Maria Ruera» de Granollers (Barcelona), on estudia guitarra, piano, harmonia, formes musicals i història, obtenint el títol professional de Música amb l’especialitat de guitarra clàssica sota la direcció de Josep Henriquez (2006), any en què també assisteix al festival de guitarra de Hersbruck (Alemanya) on assisteix a classes magistrals i seminaris de guitarra clàssica amb els mestres: Aniello Desiderio, Thömas Kirchoff, Costas Cotsiolis, Leo Witoszinski, així també com a cursos de música popular llatinoamericana amb Arnoldo Moreno i Jhibaro Rodriguez.

L’any 2007 ingressa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a Barcelona on cursa estudis d’interpretació de guitarra clàssica, sota la direcció del mestre i concertista Álex Garrobé, a més d’estudiar guitarra moderna amb Jesús Prieto, guitarra de jazz amb José Luis Gámez i Dani Pérez; i arranjaments de jazz i música moderna amb Lluis Vergés.
Es gradua com a llicenciat en interpretació de guitarra clàssica i contemporània al 2012 i des de llavors exerceix com a intèrpret de música clàssica i popular a l’Argentina, el Brasil i Espanya, a més de formar part d’altres iniciatives musicals com el quartet de Tango «El Repique», obtenint el primer premi en el concurs de Tango doble vuit al 2011, (Nijmegen, Holanda), i participant en diferents conjunts fusió de worlmusic en trio de guitarres «Trio Silvestre», on s’aborda un repertori de swing, jazz, música brasilera i flamenc.

Actualment es troba en la producció del seu tercer disc com a guitarrista solista després d’editar «Motivo y rondó» (2017) i «Nocturna peatonal» (2019).