Orquestra Kammart

Concert

Diumenge, 29 de juliol de 2018
20:00 h – Teatre Auditori Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant

Comparteix:

Biografia

Orquestra Kammart

Kammart neix amb l’objectiu d’interpretar i difondre la música més interessant del repertori en diferents formats, com a ensemble, com a orquestra i com a formació de cambra. Ofereix tots els estils musicals des del classicisme fins arribar al repertori contemporani. La filosofia i el compromís de Kammart és el d’oferir interpretacions de gran qualitat musical i sensibilitat artística gràcies a l’alt nivell dels músics que integren la seva plantilla.

La creació i direcció musical de Kammart està liderada per Àlex Sansó, i la plantilla està integrada per músics amb una trajectòria destacada en el panorama musical, així com solistes i assistents d’algunes de les millors orquestres del país, com l’Orquestra Nacional de España (ONE), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Orquestra de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofía, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Castilla y LeónOrquestra Simfònica de Galicia, Orquestra de Cadaqués, Plural Ensemble, Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Madrid, entre d’altres. Els músics de Kammart també col·laboren o han estat integrants d’orquestres de prestigi internacional com Symphonieorchester des Bayerischen RundfunksGewandhausorchester LeipzigMahler Chamber OrchesterSWR Symphonie-Orchester StuttgartLondon SymphonyLondon PhilharmonicRoyal Philharmonic OrchestraRotterdams Philharmonisch OrkestNederlands Kammerorkest, etc.

Kammart és una formació a mig camí entre un grup de cambra i una orquestra, i el seu èxit es fonamenta en el diàleg entre els membres de la formació. D’aquesta forma, s’aconsegueix l’ambient ideal de comunicació artística entre els músics que, unida a la seva àmplia experiència a diferents orquestres i formacions i al seu alt nivell musical, propicia unes interpretacions plenes de vitalitat i compromeses amb la qualitat que es vol oferir a totes les seves actuacions.

Kammart ha participat a diferents cicles de concerts i festivals entre els que cal destacar el Festival Internacional de Música de Tarragona i l’Andorra Sax Fest. En aquest darrer festival ha estat l’orquestra oficial del Concurs Internacional de Saxòfon que s’hi celebra acompanyant els solistes a la final a les edicions de 2014, 2017 i 2018. També ha col·laborat amb la companyia de titelles Per Poc Puppets en un espectacle amb l’obra “Pere i el Llop” de Prokofiev i amb la cantaora flamenca Ginesa Ortega en la versió original de “El amor brujo” de Manuel de Falla.

Àlex Sanso

Àlex Sansó

Àlex Sansó és director i fundador de Kammart Ensemble i Orquestra, formació integrada per solistes i assistents d’algunes de les millors orquestres de l’Estat Espanyol com l’Orquesta Nacional de España (ONE), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau de les Arts Reina Sofia, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Sinfónica de Castilla y León (OSCyL), Orquestra de València, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”, Orquesta Sinfónica de Bilbao, entre d’altres. Amb aquesta formació, Àlex Sansó reuneix alguns dels millors músics de l’estat en un projecte on el segell d’identitat es defineix per interpretar i difondre, amb la màxima qualitat possible, la música més important del repertori en diferents formats, com a ensemble i com a orquestra.

També és director de Morphosis Ensemble, dedicat a la música d’avantguarda, on es combinen electroacústica amb la música instrumental. Recentment ha estrenat una òpera del compositor Joan Bagés (IB-Òpera Electroacústica) amb aquesta formació i amb Roger Padullés i Cecília Aymi com a veus solistes.

Ha estat director titular de l’Orquestra Gèrminans de Barcelona del 2007 al 2014, amb qui també ha estrenat una obra d’Albert Guinovart i ha realitzat concerts solistes amb intèrprets de reconegut prestigi.

Àlex Sansó ha dirigit orquestres i formacions com la Hungarian Symphony Orchestra Miskolc, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), Camerata XXI, Contemporànica Music Ensemble, Junge Deutsche Philharmonie, Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Junge Deutsche Simfonie Karlsruhe, Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT), Orquestra de l’Universitat Rovira i Virgili,  Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, entre d’altres, i ha actuat en auditoris com el Festspielhaus Baden Baden (Alemanya), Konzerthaus Karlsruhe (Alemanya), Auditori de Barcelona i Miskolc House of Arts (Hongria).

Recentment ha estat convidat per a realitzar l’estrena de l’òpera d’Albena Vratschanska “Love and Jealousy” a l’Òpera Estatal de Bulgària a Stara Zagora. L’òpera també s’interpreta a l’Òpera Estatal de Bulgària a Sofia i posteriorment a Luxemburg.

També ha estat convidat pel Conservatori Superior de Música del Liceu per dirigir el projecte de música contemporània amb l’Ensemble Liceu XXI i ha dirigit l’Orquestra del Conservatori Superior del Liceu i el Cor Vivaldi al concert del lliurament dels IV Premis Tutto de Com Ràdio.

Àlex Sansó es va graduar amb Matrícula d’Honor en Direcció d’Orquestra a l’Escola Superior de Música de Karlsruhe (Alemanya) sota la tutela del prestigiós director i compositor Peter Eötvös. Durant quatre anys va assistir el Mestre Eötvös als projectes que aquest realitza per tota Europa amb orquestres com la Berliner Philhamoniker, Münchener Philharmoniker, Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Göteborgs Symphoniker, WDR Symphonie-Orchester Köln, SWR Symphonie-Orchester Stuttgart, Orchestre Philharmonique Radio France o Ensemble InterContemporain, entre d’altres. Aquesta etapa resulta especialment influent i significativa per a la seva formació com a director. També s’ha format com a director a l’Escola Superior de Música de Freiburg (Alemanya) i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

Com a pianista, també ha actuat com a solista i en formacions de cambra a sales entre les quals cal destacar el Palau de la Música Catalana. Un cop finalitzats els seus estudis superiors de piano, va completar la seva formació instrumental amb els pianistes Edith Fischer i Jorge Pepi.

Ha estat becat per fundacions com “laCaixa”-DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) i l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya (EADC).

Desenvolupa la seva tasca pedagògica als Conservatoris de la Diputació de Tarragona com a director d’orquestra, professor de piano i d’història de la música. També ha impartit cursos de direcció orquestral amb l’Orquestra Gèrminans. A més del Títol Superior de Direcció Orquestral, està en possessió dels Superiors de Piano, Música de Cambra i Teoria de la Música, Solfeig i Acompanyament.

Carles Trepat

Carles Trepat

Nascut l’any 1960 a Lleida, Carles Trepat va iniciar els estudis de guitarra amb Jordi Montagut. El 1976 va assistir a l’últim curs que va donar Emili Pujol a Cervera. També va estudiar amb Eduardo Sainz de la Maza, Alberto Ponce i José Tomás. Amb José Tomás va col·laborar en diversos dels Cursos Internacionals de Música de Vila-seca i Denia, i va ser professor de guitarra, durant més de cinc anys, al Conservatori Professional de Música de Vila-seca.

Ha guanyat prestigiosos premis i reconeixements internacionals i ha actuat al Wigmore Hall i Queen Elisabeth Hall de Londres, Sala del Conservatori Chaikovsky de Moscou, La Maestranza de Sevilla, participant en els Festivals de Granada i Cadaqués, Temporades Ibercàmera i Palau 100 de Barcelona, etc. Com a solista ha col·laborat amb les orquestres Ciudad de Granada, Solistes de Zagreb, Philarmonique de Montpellier, English Chamber Orquestra, I Musici… amb els directors Leopold Hager, Josep Pons, García Asensio, Neville Marriner, etc.

La seva obra “Homenatge a Baden Powell” va ser premiada en el Carrefour Mondiale de la Guitare de Martinique de 1994. Ha publicat diversos CD amb obres de Mompou i Quiroga i “El Albaicín”, que comta amb el primer enregistrament d’una peça de la “Iberia” d’Albéniz per a guitarra sola. La seva última gravació “Granados-Llobet, 100 anys d’un viatge” ret homenatge al gran compositor lleidatà i al seu amic i primer transcriptor per a guitarra de la seva música, Miquel Llobet.

Carles Trepat interpreta habitualment amb guitarres històriques d’Antonio Torres, Joseph Pagés, i Conde Hermanos.

Anabel Montesinos

Anabel Montesinos

La guanyadora més jove (a l’edat de 17 anys) del Concurs Internacional de Guitarra Francisco Tàrrega en Espanya, es una figura líder de la guitarra clàssica en tot el mon. Guanyadora de uns altres importants concurs de guitarra com el Michelle Pittaluga, Cita di Alessandria, en Italià i l’Andrés Segovia a España, Anabel Montesinos ha realitzat concerts por tot el planeta, va fer el seu debut en el Carnegie Hall l’any 2011, ha ofert concerts varis veces en la sala Tchaikovsky de Moscou, i ha actuat com solista amb orquestres com la Filharmònica de Torino-Italia, Filharmònica de Oulu, Finlàndia, la Filharmònica de La Habana -Cuba, Filharmònica de Moscou-Rússia, etc. Ha enregistrat per el segell Naxos, i el seu primer CD va ser elegit com part del programa de música per vols intercontinentals de la línia Aérea British Airways. Anabel Montesinos es també ciutadana d’honor de la ciutat de Solero, a Itàlia.