Duo Becerra Serra

Concert

Els artistes de la terra

Dissabte, 24 de juliol de 2021
20:00 h a 22:00 h
Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

 

Anticipada*: 8€
Taquilla: 10€
-12 anys: Gratuïta

+65 anys: Anticipada 6€ i Taquilla 8€

* Anticipada a taquilla: 19 i 20 de juliol, de 18 a 20 h.
* Anticipada online: del 24 de maig al 18 de juliol de 2021.

Comparteix:

Biografia

Isabel Serra Bargalló, flauta i Carmen Becerra, guitarra, gaudeixen d’una dilatada carrera musical que les ha portat a ser reconegudes en importants premis i guardons nacionals i internacionals. La seva amistat i la voluntat compartida de fer música a un alt nivell ha propiciat que des de ben joves hagin reunit els seus respectius instruments per a transmetre el seu art i amor per la música.

El seu treball conjunt al llarg dels anys es veu reflectit en nombroses actuacions i darrerament han aparegut en cicles de concerts i festivals de prestigi com el Bouquet Festival de Tarragona o el Cicle Nits de Clàssics de Valls, entre d’altres.

Sobre el duo Becerra-Serra la crítica ha assenyalat:

 

“Tocando en acústico se pudo disfrutar de las sutilezas de la amplia gama de los matices de dos instrumentos bien compenetrados gracias a sus exquisitas intérpretes.”

Diari de Tarragona


“Una interpretación global basada en la conjunción de los timbres hermosos de ambos instrumentos, una perfecta coordinación entre ambos y brillantes solos contrastantes cuando así la partitura lo exigía.”

Forum Clásico, Revista Ritmo


“Fou un concert molt sensible, segurament per la passió que varen posar les dues artistes i el seu virtuosisme i sensibilitat en tocar els instruments.”

“Isabel i Carmen, solistes i músics de cambra, trenquen el convencionalisme amb la seva combinació d’instruments. Amb la seva selecció, intrèpida i versàtil del repertori, ofereixen un resultat de nous sons i colors, així com noves perspectives en el fraseig musical. Una experiència musical que cal conèixer.”

“Són dos músics que senten l’art intensament i es fusionen quan toquen. (…) La capacitat d’entesa d’aquesta parella és extraordinària.”

“Una vetllada innovadora pel seu contingut, entretinguda i agradable, interpretada amb qualitat i virtuosisme excepcional… No es pot demanar més.”

Diari El Vallenc

ISABEL SERRA BARGALLÓ, flauta travessera

Des de ben aviat la carrera de la flautista Isabel Serra Bargalló es veu guardonada amb nombrosos premis i reconeixements entre els que destaquen: Matrícula d’Honor en tots els cursos i Premis Extraordinaris de Grau Elemental (1990) i Professional al Conservatori de Tarragona (1993), Concurs Permanent de JJMM d’Espanya (Segorbe, 1993 i Alcalá de Henares, 1995), beques de la Fundació Yamaha-Hazen Europa (Madrid, 1997), JONDE (1998), Fundació Agrupació Mútua (Barcelona, 1999), Generalitat de Catalunya (1999 i 2000), Fundació Sylvia & Dennis Forbes (Londres, 2000)… Primer Premi al Concurs Nacional de Flauta (San Sebastián, 1999). Obté el Postgraduate Diploma in Orchestral Training (2000) i el Master Degrée in Music Performance (2001) a la Guildhall School of Music and Drama de Londres.

Robert Sirvent, Magdalena Martínez, Jaime Martín, Philippa Davies, Paul Edmund Davies i Samuel Coles han estat els seus mestres. També es perfecciona rebent consells de Vicens Prats, Emily Beynon, Peter-Lukas Graf, Meinhart Niedermayr, Roberto Fabbriciani, William Bennett, Sir James Galway, Willy Freivogel, Aurèle Nicolet, Katherine Hoover, Riccardo Ghiani, Aldo Baerten, Álvaro Octavio, Wilbert Hazelzet, Rachel Brown i Marc Hantaï.

Ha actuat a Catalunya, Espanya, Regne Unit, Àustria, Croàcia i Japó. L’any 2017 edita el seu primer CD, “Flute Spirit”, amb obres per a flauta sola del s. XX i XXI.

Els compositors Agustín Castilla-Ávila, Marian Marquez i Conrad Setó li han dedicat obres seves.

Després de formar part d’orquestres joves com la JONC i la JONDE, col·labora professionalment amb altres formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, la National Musicians Symphony Orchestra, l’Orquestra Simfònica Europea, l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, l’Orquestra Camera Musicae i l’Orquestra Simfònica Camerata XXI.

Com a solista ha interpretat el Concert “Il Gardellino” de Vivaldi amb l’orquestra de cambra Camerata XXI, el Concert en La Major de C. P. E. Bach amb el Guildhall Strings Ensemble, el Concert en Do Major per a piccolo i orquestra de Vivaldi amb el Guildhall Early Music Group, el Concert “La Tempesta di Mare” de Vivaldi amb l’Orquestra de Cambra de Vila-seca i la integral dels Concerts de Brandemburg de J. S. Bach amb l’orquestra Camera Musicae.

Actualment compagina la música de cambra amb la docència i l’activitat orquestral.

A més, Isabel Serra Bargalló és llicenciada en Història de l’Art per la URV.

CARMEN BECERRA, guitarra

Neix a Tarragona el 1976. Estudia al Conservatori Professional de Tarragona amb la professora Joana Albiol obtenint Matrícula d’Honor en tots els cursos i Premi Extraordinari de Grau Elemental i de Grau Professional. Realitza el Superior amb J. L. Rodrigo i Carles Trepat, rep classes del prestigiós professor José Tomás i li concedeixen la Menció d’Honor de fi de carrera.

Durant el curs 1985-86 coneix Mª Luisa Anido amb la que inicia una llarga sèrie de classes. Tot desemboca, per una part, en una entranyable relació d’amistat i per l’altra, és l’origen d’una laboriosa relació professional; Carmen aprèn d’ella, principalment, interpretació de Tàrrega, Llobet i música espanyola, i sobre tot, s’impregna del caràcter, estil i interpretació de la magistral obra compositiva de la gran María Luisa Anido.

Ha obtingut nombrosos premis nacionals i internacionals entre els que destaquen:  primer premi al I Concurs per a joves intèrprets de Catalunya (1990), primer premi en el Concurs Vila de Salou (Tarragona, 1992), primer premi al XXVII Concurs Internacional de Milà (Itàlia, 1992), primer premi al V Concurs Internacional de Comillas (Cantàbria, 1992), tercer premi al Concurs Internacional de Cracòvia (Polònia, 1993), semifinalista al Concurs Internacional “Francisco Tárrega” (Castelló,1994), primer premi al II Concurs Vila de Salou (Tarragona, 1994), segon premi al I Concurs Internacional Mª Luisa Anido (Barcelona,1995), premi especial a la millor interpretació de Mª Luisa Anido, (Barcelona,1995), primer premi al I Concurs Internacional “Santiago Marín” (Cáceres,1996), primer premi al Concurs de Beques per a Joves Intèrprets d’Ibercaja (2003).

Ha realitzat concerts a pràcticament tota Espanya així com a Polònia, Itàlia, Xile i Argentina. Ha participat en cursos de perfeccionament impartits per Mª Luisa Anido, J. Luís Rodrigo, David Russell, Carles Trepat, Marco Socias, Gerardo Arriaga, Hugo Geller, Jorge Cardoso, José Tomás, Fernando Rodríguez, Eduardo Falú, Roland Dyens o Eliot Fisk, entre d’altres.

El 2007 surt a la llum per “Opera Tres” el seu primer disc titulat “La obra de María Luisa Anido”, en el que estan plasmades les 19 obres de la compositora.

Actualment compagina l’activitat concertística amb la pedagògica com a membre del “Cuarteto Anido” i impartint classes a l’escola de música “Ayete Musika Eskola” a San Sebastián (Guipúzcoa) i al Conservatori Superior de Música de Navarra.