Duo Ditirambo

Concert

Divendres, 27 de juliol de 2018
20:00 h – Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

Master Classes

Alfonso Aguirre Dergal

Dissabte, 28 de juliol de 2018
10 a 13:30 h – Centre Cultural Infant Pere

Comparteix:

Biografia

Duo Ditirambo està format per la violista espanyola Noelia Gómez i el guitarrista mexicà Alfonso Aguirre Dergal, tots dos músics guanyadors, individualment, de nombrosos premis i reconeixements internacionals. Fundat el 2008 mentre Noelia i Alfonso realitzaven estudis de postgrau a Yale University, les actuacions del duo inclouen recitals i concerts com a duo solista amb orquestra en diversos països d’Europa i Amèrica, així com enregistraments i transmissions en viu a través de diversos canals espanyols de televisió.

En dates recents Dúo Ditirambo ha actuat a Itàlia, Regne Unit, Portugal, Espanya, Holanda, Alemanya, Estats Units i Mèxic en escenaris com el IV “Borguitar” Festival (Itàlia), XXXII Festival Internacional de Música “Manuel de Falla”, Teatres del Canal, V Festival Internacional de Guitarra “Ciutat de Caravaca”, XXIII Jornades de Música Contemporània de Segòvia, Teatre Juan Bravo, Reial Conservatori Superior de Madrid (Espanya), Yale Guitar Extravaganza 2016, UK Internacional Guitar Series (Estats Units), XVII Festival Internacional de Guitarra “Ramón Noble”, XI Festival Internacional de Guitarra de Sonora, Festival Nuntempa de Música Contemporània i el XXVIII Festival Cultural de Zacatecas (Mèxic), entre d’altres.

Com a duo solista, Dúo Ditirambo ha realitzat una gira per Estats Units amb l’American Wind Symphony Orchestra sota la direcció de Robert A. Boudreau i ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Segòvia sota la direcció d’Álvaro Mendía al Pati d’Armes de l’Alcàsser de Segòvia.

El seu àlbum Perpetuum Mobile ha estat descrit per la crítica com “un gran àlbum… amb un resultat preciosista, elegant i brillant, amb cert aire evocador i melancòlic que li dóna una immensa bellesa…” (Histério Grabaciones, 2016).

Dúo Ditirambo és artista de Mediaset Espanya, per a qui ha realitzat una producció audiovisual de deu obres musicals que s’emeten en el programa de televisió Musical Cities de Telecinco (Espanya) i que seran retransmeses en els avions d’Iberia pròximament.

El duo ha estrenat obres de compositors com Mario Gosálvez Blanco, Fernando Buide del Real, Carlos Alberto Vázquez, Flores Chaviano, Leonardo Coral i Claudia Herrerías, entre d’altres; i contribueix a l’expansió del repertori per a viola i guitarra realitzant transcripcions i comissionant compositors.

A més de la seva tasca concertística, Noelia i Alfonso actualment creuen estudis avançats del Doctorat en Performance en Música de la Universitat d’Aveiro a Portugal.