Hopkingson Smith

Concert

Dimecres, 25 de juliol de 2018
20:00 h – Teatre Auditori de L’Hospitalet de l’Infant

Master Classes

Dijous, 26 de juliol de 2018
Centre Cultural Infant Pere

Comparteix:

Biografia

Després de centrar-se en Musicologia a Harvard, Hopkinson Smith va venir a Europa el 1973 per estudiar amb Emilio Pujol, un gran pedagog en la més alta tradició artística catalana, i també amb Eugen Dombois, el sentit d’unitat orgànica entre l’artista, l’instrument i el període històric del qual han tingut un efecte perdurable en ell.

A mitjans dels anys setanta, Hopkinson Smith va estar involucrat en la fundació del conjunt musical Hesperion XX i la seva col·laboració amb Jordi Savall, que va durar deu anys, li va conduir a experiències importants en la música de cambra que van ser un complement creatiu per al seu treball com a solista.

Des de mitjans dels anys vuitanta, Hopkinson Smith s’ha centrat principalment en la música en solitari d’instrument antics de corda polsada, que inclouen la vihuela, llaüt renaixentista, tiorba, guitarres renaixentistes i barroques i el llaüt barroc.

Amb els seus concerts i una seqüència de més de 20 enregistraments en solitari, ell segueix redescobrint i donant vida treballs que estan entre els més expressius i íntims en el domini sencer de la música antiga.

Internacionalment reconegut com a personalitat destacada en el camp de la música antiga i un dels millors llaütistes del món, Hopkinson Smith realitza concerts i classes magistrals a Europa Oriental i Occidental, així com en el Nord i el Sud d’Amèrica. Actualment viu a Basilea, Suïssa, on imparteix classes a la Schola Cantorum Basiliensis.