Concert

Classic-Flamenc

Dissabte, 27 de juliol de 2019
20:00 h a 22:00 h – Teatre Auditori de L’Hospitalet de l’Infant

Anticipada: 10€
Taquilla: 12€

Conferència - Taller

La música clàssica amb Duende

Diumenge, 28 de juliol de 2019
18:00 h a 19:30 h – Sala Bonet Castellana

Comparteix:

Biografia

Duo Joncol

Britta Schmitt i Carles Guisado Moreno es coneixen durant els estudis en la Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona. El seu debut com a duo ho realitzenen 2008 en aquesta ciutat. Des de llavors, desenvolupen la seva labor artística tant a Europa com a Amèrica, tocant, per exemple, a Madrid, París i Parma, oferint recitals, entre uns altres, en el cicle de concerts Badener Meisterkonzerten a Suïssa, el WDR Kammerkonzerten a Alemanya, el Vancouver Guitar Society a Canadà o el Festival Guitarres del Món a Argentina. La seva música ha sonat en Ràdio Nacional d’Espanya, Ràdio Nacional d’Argentina, la cadena de ràdio alemanya WDR i Ràdio Nacional de Catalunya, les emissores de la qual els han dedicat programes especials.

Tots dos músics han estudiat a les escoles superiors de Barcelona, Colònia i Lucerna, concloent els seus estudis amb matrícula d’honor. Com a duo han guanyat nombrosos premis internacionals, entre ells un premi a la millor interpretació de música espanyola.

El principal interès del duo és presentar un repertori innovador, fora del comú. Al costat d’obres del repertori clàssic espanyol, que contenen una forta influència del flamenc i la tradició guitarrística, els seus programes inclouen obres insòlites de la música clàssica espanyola contemporània. Treballen amb compositors espanyols actuals i artistes d’altres estils. Els dos desenvolupen una gran activitat com a arranjadors per a dues guitarres, dedicant-se Carles Guisado també de forma intensiva a la composició.

Han editat Blau Mar en 2010, amb música espanyola i llatinoamericana, i Luz de Iberia en 2014, amb música clàssica espanyola del segle XX i XXI, en el qual s’inclouen tres obres inèdites dedicades al duo.

Britta Schmitt i Carles Guisado Moreno viuen a Zürich, Suïssa, i desenvolupen la seva labor pedagògica en la Musikschule Konservatorium Zürich i en la Pädagogischen Hochschule Zug.

 

Kurt Fuhrmann

El percussionista alemany Kurt Fuhrmann desenvolupa la seva formació jazzística en la Hochschule für Musik und Tanz de Colònia amb els professors Rolf Behet i Keith Copeland. Amb Alfonso Garrido estudia diferents instruments de percussió i s’inicia en la improvisació contemporània a través del pianista Paulo Alvares. Col·labora amb diferents formacions de Jazz i projectes de música contemporània i és membre del col·lectiu artístic “gRoBa”,conjunt amb el qual actua en importants festivals com Achtbrücken i New Talents en Colònia i Berlín. Així mateix, compon i crea els seus propis projectes a partir de 2010, combinant diferents modalitats artístiques, com a llenguatge i música en el concepte OhNE Route noch Hafen (Sense Ruta ni port) o dansa i música amb la coreògrafa Ursula Nill en la peça Where I End de 2013. El seu enorme interès per diferents instruments de percussió i música d’altres cultures li posen en contacte amb el flamenc i la música balcànica. Després de conèixer diversos instruments africans i àrabs, és becat per la DAAD (Deutschen Akademischen Austausch Dienstes) per aprofundir els seus estudis de percussió en Chennai, l’Índia, on rep classes de Vaidyanathan Suresh.

Kurt Fuhrmann resideix actualment en Colònia. En 2012, funda amb una col·lectiu d’artistes un estudi d’enregistrament, en el qual compagina les seves activitats de compositor, productor musical i percussionista.