José Antonio Fuentes

Exposició

José Antonio Fuentes

Dimecres, 21 de juliol de 2021
11:00 a 19:00 h – Vestíbul del Centre Cultural Infant Pere

Comparteix:

Biografia

Després de treballar durant mes de quinze anys com fuster, l’any 2004 vaig començar a construir guitarres de forma autodidacta.

Els primers resultats no van ser molt esperançadors però, la tècnica d’assaig error i alguns savis consells d’en Patrick Hopmans (Luthier jubilat) fan que les meves guitarres comencin a sonar com jo vull.

Treballar amb musics professionals em dona l’oportunitat de perfeccionar els meus instruments, millorant aspectes molt importants com:

Comoditat, “sustain”, claredat de les notes, bona mescla d’harmònics, bona separació entre notes, equilibri entre greus i aguts, volum i sobre tot personalitat pròpia en el so.

L’estudi dels instruments de grans constructors, m’ofereix altres  punts de vista sobre com treballar el so, sent  de gran influència per a mi, constructors com Miguel Rodríguez (Còrdova), Gerundino Fernández (Almeria), Antonio Marín (Granada) i per descomptat Antonio de Torres (Almeria).

Les meves guitarres són el resultat de l’estudi i anàlisi d’aquests grans constructors afegint el meu gra de sorra. També reflecteixen part de la meva personalitat minimalista, senzilles, elegants i amb el mínim de decoració.