José Antonio Fuentes

Exposició

José Antonio Fuentes

Diumenge, 29 de juliol de 2018
9:30 a 17:30 h – Centre Cultural Infant Pere

Comparteix:

Biografia

Després de treballar durant mes de quinze anys com Fuster, l’any 2004 vaig començar a construir guitarres de forma autodidacta.

Els primers resultats no van ser molt esperançadors però, la tècnica d’assaig error i alguns savis consells d’en Patrick Hopmans (Luthier jubilat) fan que les meves guitarres comencen a sonar com jo vull.

Treballar amb musics professionals em dona l’oportunitat de perfeccionar els meus instruments, millorant aspectes molt importants com:

Comoditat, sustain, claredat de las notes, bona barreja de harmònics, bona separació entre notes, equilibri entre graves i aguts, volum i sobre tot personalitat pròpia en el so.

L’estudi dels instruments de grans constructors, m’ofereix altres punts de vista sobre com treballar el so, sen per mi, grans influencies constructors com Miguel Rodríguez (Córdoba), Gerundino Fernández (Almería), Antonio Marín (Granada) i per descomptat Antonio de Torres (Almería).

Les meves guitarres son el resultat de l’estudi i anàlisis d’aquest grans constructors afegint el meu gra de sorra. També reflecteixen part de la meva personalitat minimalista, senzilles, elegants i amb el mínim de decoració.