Duo Pyrophorus

Concert

Dijous, 22 de juliol de 2021
20:00 a 21:30 h – Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant


Anticipada*: 8€
Taquilla: 10€
-12 anys: Gratuïta

+65 anys: Anticipada 6€ i Taquilla 8€

* Anticipada a taquilla: 19 i 20 de juliol, de 18 a 20 h.
* Anticipada online: del 24 de maig al 18 de juliol de 2021.

Comparteix:

Biografia

PYROPHORUS GUITAR DUO és un projecte original del guitarrista i compositor Alí Arango al costat del guitarrista Josué Fonseca, que amb una proposta diferent al cànon de duo de guitarra clàssica, ens ofereix una nova dimensió de la versatilitat i de les possibilitats d’aquest format. Amb música original i arranjaments escrits per al duo, Arango difumina les barreres entre el clàssic i el popular, explorant la fusió entre música popular cubana, Jazz, Funk i Música Contemporània.

El duo s’ha presentat ja en importants sales i festivals com: Palau de la Música Catalana (Barcelona), Auditori «Manuel de Falla» (Granada), Festival de Música i Dansa de Granada, Cicle Mestres de la Guitarra (Barcelona), Cicle “Los Jardines de Falla” Granada, Festival “La Garrigues Guitar Fest”, Teatro del Centro Cívico la Herradura, Düsseldorf Guitar Festival i a més han realitzat gires al Japó.

Han gravat el seu CD Pyrophorus «Vol.1» per al segell JSM Guitar Records i estan patrocinats per Guitarres Alhambra i Knobloch Strings.

 

“Conec al Duo Pyrophorus que ara es mostren amb el seu so real a tots els “fans” d’aquestes músiques (escapant dels clixés de les sonoritats tradicionals). Hi ha un toc màgic en ells. Mereix escoltar-los.”

LEO BROUWER

 

“Pyrophorus” és el nom científic d’un insecte volador bioluminiscent molt típic a Cuba i conegut popularment com Cocuyo. El nom del gènere prové del grec pyro: foc i phorus: portador.

Ja des dels anys en què vivia a Cuba tenia el somni de crear un duo de guitarres. És un format que em dóna la possibilitat d’ampliar els límits propis de l’instrument, com una extensió. Sempre he tingut l’ambició que la meva música no sonés precisament amb un llenguatge guitarrístic, evitant arribar a aquests llocs comuns als quals sovint et condueix l’idiomàtic de l’instrument i les seves limitacions quant a tessitura, afinació, extensió i possibilitats tècniques es refereix. És per això que intento crear amb la meva escriptura la il·lusió auditiva que estan sonant més instruments que dues guitarres i he creat les dues caixes de percussió Pyrobox i inclòs Shake tots dos per a ser tocats amb els peus. A més de l’ús de scordaturas, pizzicatos, slide, sordines i efectes percussius sobre la guitarra o amb la veu, simulant a vegades, el Bombo, la Caixa, el Hi-*Hat o Toms de la Bateria.”

ALÍ ARANGO