Santiago Canals

Exposició

Dimecres, 24 de juliol de 2019
10:00 h a 19:00 h
Vestíbul del Centre Cultural Infant Pere

Comparteix:

Biografia

Comença els seus estudis de guitarra amb el Professor Ricardo Gonzalez Longo i Luthería amb el Mestre Reno Rios, els quals van guiar-ho i recolzar-ho al llarg de la seva vida acadèmica.

L’any 1996 ingressa a la Facultat de Belles Arts de la UNLP, on obté el títol de “Professor Superior de Guitarra” i el Títol de “Llicenciat en Música” en l’any 2003. Paral·lelament a els seus estudis segueix desenvolupant la seva experiència en diferents tallers de Lutheria.

En l’any 2000 es becat de l’Ambaixada d’Espanya per assistir al curso Internacional de interpretació de música espanyola “Música en Compostela”.

Finalitzats els seus estudis universitaris, l’any 2003 es becat per la “Fundación Carolina” per a realitzar el “Curso de Postgrado de Perfeccionamiento Musical”, en el Conservatori del Liceu de la ciutat de Barcelona, i es en aquesta ciutat on termina de formar-se com luthier junt a Maria Cecilia Saenz Rols en els talleres de Don Raúl Yague Diez i Juan Antonio Reyes Torres.

L’any 2003 inaugura el Taller de Guitarres “Santiago de Cecilia” junt a María Cecilia Saenz Rols, abordant les tècnica moderna al servei de la càlides tímbrica de la guitarra clàssica de concert, el taller esta ubicat dintre del Recinto del Poble Espanyol en Barcelona.

Degut a la seva amplia experiència en els cursos de construcció de guitarres, l’any 2016 es seleccionat per el Ministeri de Educació de Espanya per ser part del grup de mestres quins desenvolupen el pla de estudis per la futura carrera de Lutheria.