Xavier Coll

Concert

Dimecres, 21 de juliol de 2021
20:00 a 21:30 h – Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

 

Anticipada*: 8€
Taquilla: 10€
-12 anys: Gratuïta

+65 anys: Anticipada 6€ i Taquilla 8€

* Anticipada a taquilla: 19 i 20 de juliol, de 18 a 20 h.
* Anticipada online: del 24 de maig al 18 de juliol de 2021.

Comparteix:

Biografia

Barcelona, 1960. Cursà estudis de guitarra a la seva ciutat natal, graduant-se a l’ESMUC, on també va fer un Màster en Música Clàssica i Contemporània. S’ha especialitzat també en instruments històrics (tiorba, vihuela i guitarra barroca). La seva trajectòria professional es desenvolupa, simultàniament, en tres àmbits: els concerts, les gravacions i l’ensenyament.

Com a concertista ha provocat critiques favorables a totes les seves actuacions, a Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Suïssa, Noruega, Estònia, Israel, Rússia, República Txeca, Romania, Turquia, Estats Units, Mèxic, Cuba, tota Amèrica central, Amèrica del Sud (Colòmbia, Ecuador, Xile i Brasil), Egipte, Sudan, Corea i Japó. Ha col·laborat amb Le Concert des Nations, dirigit per Jordi Savall. Actualment participa amb gran èxit de públic en el festival Maestros de la Guitarra Española –on participan també guitarristes com David Russell, Manuel Barrueco, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Antonio Rey, Yamandú Costa o Ricardo Gallén-, en el que efectua més de 130 concerts a l’any tocant com a solista o, especialment, en el Barcelona Guitar Trio, del què n’és membre fundador.

Ha enregistrat dos CD’s en solitari: Encuentro (Tárrega, Albéniz) i Tres siglos (del renaixement al romanticisme, amb vihuela i guitarres barroca i romàntica), i sis CD’s amb la flautista Montserrat Gascón i un CD amb la mezzosoprano Margarida Lladó, i recentment un triple CD amb el Barcelona Guitar Trio. Va participar en la gravació de la integral de Joaquín Rodrigo pel segell EMI. També va participar en l’enregistrament del DVD de l’òpera l’Orfeo, de C. Monteverdi, produït per la BBC, amb Jordi Savall.

Des de 2003 és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on imparteix classes de grau i de Màster.

Guardonat en prestigiosos concursos internacionals, la crítica ha destacat la seva depurada tècnica, el seu rigor musical i, especialment, ha valorat la seva gran capacitat de generar sentiments a través de les seves apassionades interpretacions.